joi, 16 iunie 2016

Ce sunt Atacurile de Panica

Atacurile de panica sunt foarte des intalnite in randul persoanelor de toate varstele. In cele mai multe dintre situatii, atacurile de panica nu apar ca urmare a unei situatii concrete, insa exista mai multe motive care, cel mai probabil, se cumuleaza, printre acestea numarandu-se lipsa prietenilor, teama vorbirii in public, senzatia de neputinta, stres la locul de munca, lipsa unei persoane iubite si nu numai.


Cu alte cuvinte, un stil de viata tot mai alert favorizat de dezvoltarea tehnologica continua isi poate pune amprenta asupra vietii noastre, motiv pentru care zilnic acumulam mai mult stres si intalnim modificari si evenimente care in cele din urma pot fi cauzele atacurilor de panica. Pierderea unei persoane dragi, a unui copil, divort, stresul de la locul de munca, situatiile pline de incertitudine, ambitii sau planuri care nu se indeplinesc, toate acestea pot duce la atacurile de panica, insa manifestarile si simptomele variaza de la o persoana la alta.


Simptome

Manifestarile comune includ palpitatiile, bataile tot mai dese ale inimii, cresterea pulsului, ameteala, senzatia de lesin, dureri in zona pieptului, spasme, crampe, pierderea cunostintei. Astfel, un numar mare de persoane ajung la spital in asemenea conditii, intrucat considera ca sufera un infarct sau de o consecinta a unei boli, insa in realitate, se pot intoarce acasa in cel mai scurt timp.

Tratarea atacurilor de panica


Cel mai bun mod prin care se pot trata atacurile de panica este psihoterapia, motiv pentru care se recomanda apelarea la serviciile unui specialist. Acesta va putea sa se adapteze la fiecare situatie in parte si sa alcatuiasca un plan de tratament potrivit. Insa, pe langa tratamentul pregatit de psihoterapeut, este important ca pacientii ce sufera din aceste motive, sa reuseasca sa isi mentina calmul si sa fie lucide, pentru a evita orice situatie neplacuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu