vineri, 6 mai 2016

Psihoterapeutii si Terapia de Grup

Terapia de grup este una dintre modalitatile prin care psihoterapeutii rezolva problemele personale ale pacientilor. Acest tip de terapie este cunoscut pentru vindecarea dependentelor de droguri, de alcool sau chiar si de jocuri de noroc.

Precum celelalte tipuri de terapii, cea de grup ajuta oamenii sa isi inteleaga in primul rand problema prin care trec, ascultandu-i pe altii. De asemenea, majoritatea persoanelor care se afla intr-un impas emotional, se simt deseori neintelese de catre cei din jur.

Multe dintre cazurile tratate prin terapia de grup sunt legate de comunicarea cu cei din jur. In urma unor traume, fiecare persoana are modul ei de a reactiona. Din pacate, exista cazuri cand oamenii se retrag in sine si refuza sa pastreze vreo legatura cu cei din jur, desi sentimentele fata de acestia sunt aceleasi. Practic, in aceasta situatie, un psihoterapeut este un liant intre persoanele care au dobandit aceasta frica de comunicare.

Depresia unei persoane poate aparea de la neintelegerea situatiei in care se afla. Per total, totul porneste de la clasica intrebare „ De ce eu?” si se termina cu ura fata de propria persona sau situatie. Pe de o parte astfel de terapii au scopul de a arata ca exista si alte persoane aflate in situatii similare, poate chiar mai grave. Pe de alta parte, este important ca persoana aflata in stare depresiva sa fie inteleasa si acceptata deoarece, dupa un diagnosic pus de un psiholog sau psihiatru, depresia poate fi mai adanca.


De-a lungul timpului, medicii s-au folosit de aceste terapii pentru a observa ce au in comun oamenii. Putem sa spune ca multumita acestei metode de comunicare, multe dintre boli si-au gasit vindecare si de asemenea, multe dintre acestea pot fi prevenite. Per total, terapia de grup ofera oamenilor posibilitatea de a se vindeca si de a fi vindecati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu