vineri, 23 august 2019

Stii tot ce trebuie despre lapte?


Laptele de vaca, un aliment asupra caruia multe mamici au discutii pe forumuri si cu medicii, a ajuns sa nu se stie exact cand este recomandat sa-l introduca in alimentatia bebelusului. Din punct de vedere medical pana la ce varsta putem da copilului lapte praf  si cand putem sa-i dam lapte de vaca? Acum poti afla mai multe informatii despre laptele praf si de vaca de la doctormit.ro.

Recomandarea este ca laptele de vaca sa nu fie introdus in alimentatia bebelusului cu varsta sub un an. Laptele praf este recomandarea medicilor pediatrii pentru ca este cel mai apropiat de laptele matern ca si continut de nutrienti.

Laptele semidegresat nu este un aliment recomandat copiilor cu varsta mai mica de doi ani, dar poate introdus dupa aceasta varsta daca copilul are un regim alimentar variat si o greutate normala. Vitaminele din laptele degresat nu sunt potrivite nici pentru copii sub cinci ani, deoarece este prea sarac in calorii.

Este exclusa hranirea bebelusului cu lapte de vaca sau produse lactate cu varsta sub sase luni, singurele alimente acceptate pana la aceasta varsta sunt preparatele gatite cu cantitati mici de lapte de vaca, cum ar fi branza. Este bine sa se evite ca bebelusul sa consume laptele de vaca ca pe o bautura daca este mai mic de un an, deoarece aceasta este prea sarac in fier si alte elemente nutritive.
Dupa varsta de un an, introducerea ca aliment a laptelui de vaca in cazul copiilor care au un regim alimentar variat este strict o optiune individuala. In cazul in care un copil este alergic la lapte sau prezinta intoleranta la lactoza, nu poate tolera sau nu ii place laptele de vaca, o optiunea in meniul acestuia ar putea fi laptele de soia.

Pentru cei mai multi copii mici, laptele de vaca este o alegere mai buna pentru ca este natural si contine mai multe vitamine, proteine si minerale decat laptele de soia. La varsta de un an, copilul are nevoie de o dieta bogata in grasimi, iar laptele reprezinta o sursa bogata de grasimi in dieta bebelusului, compensand lipsa de grasimi din produsele alimentare, cum ar fi fructele, legumele, cerealele.

Laptele natural de vaca contine o forma usor absorbabila de calciu si are proteine de buna calitate. La un an, aparatul digestiv al copilului este suficient de matur pentru a putea fi capabil sa se ocupe de continutul de proteine din laptele de vaca. Pana la un an, aparatul digestiv al bebelusului nu poate digera corespunzator continutul laptelui de vaca. In cazul in care se va opta pentru laptele de vaca mai devreme de varsta de un an, copilul ar putea fi lipsit de substante nutritive vitale de care organismul are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Vezi mai multe informatii despre subiect din urmatorul subiect: